Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Бережанщина. 30 кроків до Незалежності

     Продовжуємо ділитися спогадами про ключові події та визначні досягнення галузі освіти Бережанщини за роки Незалежності України.
1993 рік:
 Надзвичайно хвилюючою і пам’ятною подією , яка відбулася на Бережанщині 27-30 серпня 1993 року, стала зустріч гімназистів усіх поколінь. На свято прибули 154 колишні гімназисти, в тому числі – 26 з різних країн світу: із США і Канади – професор Філадельфійського університету Ла Саль Мирослав Лабунька, Тетяна Осадца, Левко Бабій, Ярослав Гунька, о. Богдан Щур, з Австралії – відомий художник Володимир Савчак.
Зустрічі з гімназистами відбувалися на площі Ринок, у приміщенні Бережанської гімназії та Бережаської ЗОШ I-III ступенів №1. У Бережанскому краєзнавчому музеї відкрито експозицію "Бережанська гімназія - центр освіти, науки і культури краю".
 Бережанській гімназії присвоєно ім'я Богдана Лепкого. 29 серпня відбулося урочисте відкриття пам’ятної таблиці на честь відродженої гімназії, її освячення здійснив о. Богдан Щур, випускник гімназії 1933 року (фото таблиці).
 У 1993 та 1997 рр. команда педагогів Бережанського району завоювала кубок області в обласних змаганнях зі спортивного туризму серед працівників освіти і науки області , які проводилися з ініціативи обласної профспілкової організації та відбувалися щорічно в різних районах Тернопільщини. Район представляли педагоги: Михайло Слабодух, Галина проців, Сергій Андрійчук, Юрій Москалик, Михайло Подуфалий, Володимир Дуда, Олександра Жак, Микола Комарницький.
 Переможцем обласного Конкурсу учитель року -1993, стала вчителька української мови і літератури Бережанської гімназії ім. Б. Лепкого - Марія Михайлівна Висоцька.
 Протягом року у закладах освіти створювалися гуртки «Молода просвіта».
 Бережанську школу-інтернат реорганізовано у спецшколу інтернат для дітей із затримкою психічного розвитку , куди дітей з усієї області направляла обласна психолого педагогічна комісія.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА