Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Вічна слава Героям, які загинули в бою під Крутами!

     У 1918 році на залізничній станції Крути в Чернігівській області близько 300 студентів вступили в бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова. У нерівній битві багато студентів були вбиті, але вони змогли затримати ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який фактично означав міжнародне визнання української
незалежності. Під Крутами вони зазнали поразки, але їхній героїчний вчинок став прикладом мужності для багатьох українців..
     Сьогодні, 29 січня, в рамках відзначення Дня пам’яті Героїв Крут на залізничній станції нашого міста відбулася літературно-музична постановка «Крути – трагедія і гордість України» (автор сценарію та режисер-постановник – Олена Різник, керівник зразкового молодіжного театру «Взори»; хореографічна постановка – Марія Кузів, керівник зразкового хореографічного танцювального колективу «Розмарія»).
     Присутні, затамувавши подих, спостерігали за дійством, яке відбувалося на залізничних коліях. Юні артисти дуже реалістично відтворили подію, яка 103 роки тому суттєво вплинула на хід української історії.
     На завершення літературно-музичної постановки отець Володимир Зайчук разом із присутніми помолився за упокій душ молодих людей, які загинули під Крутами.
     Заступник міського голови Степан Кухарук подякував усім, хто долучився до вшанування пам’яті цих Героїв.
     Захід організовано відділом освіти, молоді і спорту міської ради спільно з Центром дитячої та юнацької творчості за сприяння відділу культури, туризму та релігій міської ради, ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», закладів загальної середньої освіти м. Бережани.
 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА