Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Нарада з питань реалізації в закладах освіти м. Бережани, с. Лісники та с. Рай Закону України «Про освіту», ухваленого 05.09.2017 р.

    Ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року Закон «Про освіту» передбачає ґрунтовні реформи у галузі. Які ж зміни відбулися з дня набрання ним чинності та чи існують в нас досі проблеми щодо реалізації визначених ним положень?
   Поділитися власним досвідом здійснення перших кроків на шляху до реалізації основних новел закону "Про освіту” зібралися представники відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради та Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Запрошені на засідання, що відбулося вчора, 16.04.18р., директор школи Головацька Галина Львівна, заступник директора Чорна Олександра Миколаївна та голова Профспілкової організації педагогічних працівників Бережанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Гуль Галина Михайлівна окреслили проблеми, перспективи, основні шляхи впровадження положень цього  документа та внесення змін у освітнє середовище власного закладу освіти.


   У свою чергу, тьютор засідання начальник відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради Михальчук Галина Василівна визначила та проаналізувала наступні найбільш актуальні питання для освітян, котрі тією чи іншою мірою вже впроваджуються у життя:
формування попередньої перспективної мережі школи;
зміни в управлінні навчальними закладами;
інклюзивної освіти;
трирівневості школи;
сворення сприятливого освітнього середовища для першокласників;
сворення умов для досягнення автономії шкіл (вибору напрямків розвитку) тощо.
     Дискусійним залишились питання створення і функціонування інклюзивної освіти та ролі соціальних педагогів у ній. 

   Розділись думки присутніх і щодо вибору оптимальних варіантів та організації рівневості школи (початкова, базова та профільна середня освіта). Вирішення цих та інших суперечностей можливо лише за умови спільної скоординоваї діяльності всіх сторін навчального процесу. 

    Варто відзначити, що проведення зазначеного заходу ознаменувало зародження нової традиції «співпраці», в рамках якої вже найближчим часом відбудуться зустрічі з представниками інших шкіл міста Бережани, сіл Рай та Лісники.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА