Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Семінар-практикум на тему «Використання інноваційних технологій для ефективного засвоєння інформації: мнемотехніка»

18739676 269544643454896 4207404635188820184 n   З метою оптимізації навчально-виховного процесу через застосування новітніх освітніх психолого-педагогічних технологій, 25 травня 2017 року на базі ДНЗ (ясла-садка) «ЗОЛОТИЙ КЛЮЧИК» був проведений семінар-практикум для педагогічних працівників ДНЗ на тему «Використання інноваційних технологій для ефективного засвоєння інформації: мнемотехніка». 
   Мнемотехніка – це процес засвоєння нової інформації за допомогою спеціальних методів і прийомів. Це нова освітня технологія, що допомагає кожній дитині комфортно та легко здобувати знання у будь-якому віці. Мнемотехніка використовує природні механізми пам'яті мозку і дозволяє повністю контролювати процес запам'ятовування, збереження і пригадування інформації. 


    В роботі з дітьми дошкільного віку використовуємо такі мнемотехнічні прийоми: аналогія, трансформація, піктограми, фонетичної асоціації, цифрообрази, тлумачення, зв’язування, сюжет, логічні запитання, уособлення, небилиця, нумерація.
     Учасники семінару-практикуму переглянули інтегровані заняття з використанням елементів мнемотехніки:
• з пріоритетом пізнавально-природничих завдань “Кольоровий метелик” у другій молодшій групі групі №3, вихователь Грицковська І. М.;
• з пріоритетом художньо-мовленнєвого розвитку “Пригоди гномика Дрімайлика” у середній групі №1, вихователь Пудлик Л. Б.; 
• з пріоритетом логіко-математичного розвитку “Подорож в країну Математики” у старшій групі №2, вихователь Шуркіна С. В.;
• з пріоритетом соціально-морального розвитку “Дружба — справжня сила” у старшій групі №1, вихователь Козар О.М. 
    Педагоги створили сприятливу емоційну атмосферу, використали доступні і цікаві для дітей прийоми навчання, елементи тіньового та лялькового театрів, доречно використали сюрпризні моменти, фізкультхвилинки, прислів’я, загадки, казки та пісні. 
        Для якісної реалізації змісту освітньої лінії «Мовлення дитини» Базового компоненту дошкільної освіти, вихователь-методист Кузів О. І. та вихователь Грицишин О. Р. поділилися з присутніми власним досвідом роботи та провели пізнавальні майстер-класи: «Використання карт розумових дій для формування мовленнєвої компетентності (за методикою Н. В. Гавриш)», «Використання символів у роботі з дітьми дошкільного віку».
       Учасники семінару-практикуму переглянули виставку методичної літератури та дидактичних ігор для навчання дошкільників з використанням мнемотехніки.
      Наприкінці методист ММК Сидор І. М. підвела підсумки та запропонувала прийняти методичні рекомендації.
      Педагоги дошкільних навчальних закладів ефективно працюють, професійно вдосконалюються та творчо зростають, адже педагог не тільки той, хто все життя вчить, а той, хто все життя вчиться.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА