Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Бережанці вшанували пам'ять жертв сталінських репресій

     Сьогодні, 1 липня, з нагоди 80-х роковин трагічних подій у колишній Бережанській тюрмі, біля каплички на території Бережанського агротехнічного інституту відбулося віче-реквієм, памяті жертв сталінських репресій.
     Період кінця червня – початку липня 1941 року - скорботні дні в історії нашого краю. Саме в ці дні за історичними даними у дворі Бережанської тюрми військами НКВС закатовано 157
українських патріотів. Про ці страшні часи свідчить і меморіальна таблиця, встановлена на стіні колишньої тюрми, на якій зазначено: «Перехожий, зупинись на мить і схили голову. Тут у 1941 році містилася катівня НКВС. Кров невинних закатованих синів і дочок Бережанщини, якою просякнуті підвали цього будинку, кличе нас пам’ятати про це!»
     Присутні у заході спільною молитвою вшанувати пам’ять невинно закатованих українських патріотів, поклали квіти та лампадки до каплички жертвам сталінських репресій.
Дякуємо за участь у заході Народному аматорському жіночому камерному хору «Глорія» МБК «Просвіта» (керівник – Євгенія Біркова), Степанії Білик, заступнику директора з навчальної та навчально-методичної роботи ВП НУБіПУ «Бережанський агротехнічний інститут», Миколі Проціву, заступнику директора з наукової роботи Бережанського краєзнавчого музею та усім, хто долучився до дня пам’яті.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА