Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

У Бережанах вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

????Сьогодні, 20 лютого, в Бережанах вшанували Героїв Небесної сотні. Вперше пам’ятна хода об’єднала стількох небайдужих жителів нашого міста, які зібралися, щоб віддати шану героям сучасності та помолитися за упокій їхніх душ.
     На дві години центральна міська площа та прилеглі вулиці перетворилися на зменшений аналог київського майдану. Намети, бочки, шини, звуки барабанів, дим – ці й інші елементи декорацій, вдало підібрані на кожній з локацій, а також літературно-музичні композиції,
виступи запрошених волонтерів та учасників російсько-української війни, демонстрація тематичних відеороликів дали можливість присутнім по-справжньому відчути атмосферу подій 2014 року. Під вигуки: «Слава Україні! Смерть ворогам! Бережани, вставай! Майдану помагай!» колона пройшла маршрут від площі Ринок до скверу Устима Голоднюка. Цей шлях – своєрідний урок історії для молодого покоління, яке, на жаль, зараз дуже мало знає своїх героїв.
     Кожен повинен усвідомити, наскільки високу ціну заплатили наші співвітчизники, щоб ми могли спокійно спати, жити без страху вийти на вулицю, милуватися мирним небом над головою.
☝️Варто зазначити, що не лише пам’ятну ходу організовано в новітньому форматі. Також цього року вперше педагоги та вихованці ЦДЮТ взяли участь у всеукраїнській тихій акції «Ангели пам’яті», почепивши білих ангелів на гілках дерев у сквері Устима Голоднюка.
????Ще однією особливістю програми заходів, приурочених вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні, став виступ Piano Extremist (Піаніста з Майдану), який просто неба зіграв для бережанців свої авторські твори, написані в часи його участі в подіях Майдану та російсько-української війни. Кожна пісня композитора має свою історію (написана після смерті побратима, після перших обстрілів з «Градів» тощо). Музика Піаніста з Майдану нікого не залишила байдужим. Слухаючи ту чи іншу мелодію, у багатьох присутніх виступали сльози на очах, і здавалося, що звуки пісень линуть не тільки на площі Ринок, а й високо, під хмарами, там, де навіки знайшли спочинок Герої Небесної сотні…
     Вічна пам'ять та Царство Небесне загиблим Героям України!
 
 
 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА