Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Відбулося засідання організаційного комітету з вивчення питання щодо підготовки та встановлення меморіальних таблиць на фасаді головного корпусу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

   На підставі розпорядження міського голови від 29 березня 2018 року №69-р «Про утворення організаційного комітету з вивчення питання щодо підготовки та встановлення меморіальних таблиць на фасаді головного корпусу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» утворено організаційний комітет з вивчення питання щодо підготовки та встановлення на фасаді головного корпусу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» по вул. Академічна, 20 у м. Бережани (колишній будинок Окружного суду) меморіальних таблиць про перебування в м. Бережани Головного отамана УНР Симона Петлюри та про розташування Начальної Команди (Штабу) УГА.

   Попередньо Бережанською районною організацією «Товариство «Меморіал» ім. В.Стуса» було надіслано листа на ім’я ректора НУБіП України щодо надання дозволу на встановлення меморіальних таблиць на фасаді головного корпусу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Отримано позитивну відповідь.
   29 травня 2018 року відбулося засідання вище згаданого організаційного комітету під головуванням заступника міського голови Олега Захарківа.
   На засіданні обговорено питання щодо матеріалів, з яких буде виготовлено меморіальні таблиці, визначено місце їхнього майбутнього розташування.
   До слова, 25 квітня 2018 року минуло 92 роки від дня трагічної загибелі у Парижі від рук московського найманця Шварцбарта визначного українського громадського та політичного діяча Головного отамана УНР Симона Петлюри, який усе своє свідоме життя віддав справі визволення України з московського ярма. Життєві дороги тричі приводили Симона Петлюру в Бережани. Перший раз – в кінці листопада 1918 року, коли він виступив на ринку з промовою до війська. Вдруге – в березні 1919 року, коли його вітала місцева громада на чолі з повітовим комісаром-старостою І.Масляком та посадником Т.Старухом разом із військовими на чолі з полковником Лякіні – окружним військовим комендантом, почесна сотня, старшинська група під командою сотника П.Бігуса. Третій раз – 20 травня 1919 року, коли в Бережанах відбулась велика військова нарада, в якій взяли участь генерали Павленко та Курманович, полковники Микитка, Косик та Стефанів, а також начальники штабів УГА. Треба відзначити, що в Будинку окружного суду (тепер головний корпус БАТІ) двічі (25 листопада 1918 року і 19 травня 1919 року) розташовувалася Начальна Команда (Штаб) УГА.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА