Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Всеукраїнський огляд творчих робіт «Забуті пам’ятки історії та культури України» (Другий тур)

19959035 587011141686596 4853377452775006688 n    ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» продовжує проведення Всеукраїнського огляду творчих робіт «Забуті пам’ятки історії та культури України». Це буде Другий тур Огляду, якій розрахований на дітей шкільного віку та студентство. Відбуватиметься з 19 червня по 16 грудня 2017 року за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури України.

 

ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський огляд творчих робіт
«Забуті пам’ятки історії та культури України»
(Другий тур)

1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський огляд творчих робіт «Забуті пам’ятки історії та культури України» (далі – Огляд) спрямований на залучення дітей, підлітків та студентство до участі у виявленні в регіонах, де вони проживають, забутих пам’яток історії та культури, заохочення їх до вивчення історії, походження, до охорони та популяризації пам’яток.

2. Цілі та завдання Огляду

2.1.Виховання у дітей та молоді історичної пам’яті, формування почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань українського та інших народів, що проживають на території України та за її межами.
2.2. Моральне та естетичне виховання молоді.
2.3. Виявлення творчих можливостей дітей та молоді у відображенні своїх почуттів, вражень від знайомства із знайденими забутими пам’ятками історії та культури, з історією та легендами, пов’язаними з ними, у вигляді описів, нарисів, малюнків, віршів тощо.

3.Учасники Огляду

3.1. В Огляді можуть брати участь діти та молодь до 18 років.

4. Вимоги до творчих робіт

4.1. Джерелом для створення творчих робіт виступають невідомі або маловідомі широкому загалу пам’ятки історії та культури України, які розташовані в регіонах проживання учасників чи поблизу них.
4.2. На Огляд приймаються роботи, виконані тільки особисто учасником. Один учасник має право заявити до участі не більше 2-х робіт.
4.3. Творча робота супроводжується етикеткою, що містить наступну інформацію: назва пам’ятки, розміри, техніка виконання, номінація; прізвище, ім'я та вік (дата народження автора); назва школи, району, області. Етикетка надійно прикріплюється до лицьової сторони роботи.
4.4. Розміри творів:
- Скульптури – висота та ширина не більше 50 см .;
- Малюнки, вишивки, панно не менше А-4.

5. Термін та умови проведення Огляду.

5.1. Огляд проводиться з 19 червня по 16 грудня 2017 року за наступними номінаціями:
– Опис: місце знаходження, ознаки пам’ятки, її розміри, чому присвячена пам’ятка, її історія, походження;
– Нарис: невеликий твір художньо-публіцистичного жанру, в якому зображено дійсні факти, пов’язані з пам’яткою;
– Вірші, присвячені подіям, пов’язаним з пам’яткою;
– Малюнок пам’ятки (розмір не менше А-4);
– Переказ легенди, що пов’язана з пам’яткою (якщо вона є);
– Художня вишивка, яка відображає пам’ятку;
– Казка, створена дитиною, на тему пам’ятки; 
– Скульптура малих форм з глини, соломи, вербового прута, текстилю, дерева;
– тощо.
5.2. Огляд проводиться у три етапи:
I етап – представлення робіт в електронному вигляді. Особи, які бажають взяти участь в Огляді, надсилають Заявку, фото пам’ятки та своїх творчих робіт (об'ємні роботи – в декількох ракурсах, площинні – в одному ракурсі) на ел.адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 1 жовтня 2017 р.
II етап – відбірковий (1 по 10 жовтня 2017 р.) – члени Оргкомітету відбирають роботи за представленими фотографіями для участі в Огляді. Автори робіт сповіщаються про результати відбору по електронній пошті не пізніше 10 жовтня 2017року.
До 10 листопада 2017 року учасники, що пройшли на II етап Огляду, надсилають оригінали творчих робіт поштою або особисто на адресу: 01015, Україна, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 19, ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури»; Нова Пошта, відділення №31.
III етап – заключний, з 10 листопада до 10 грудня 2017 р. оформлюється виставка представлених творчих робіт у виставковій залі Галереї «Печерська» ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури», 01015, Україна, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 19. Відкриття виставки – 16 грудня 2017 р.
5.3. Списки учасників Огляду розміщуються на офіційному сайті Українського товариства охорони пам’яток історії та культури: http://pamjatky.org.ua/?page_id=420
5.4. Учасники Огляду, які пройшли ІІ-й відбірковий етап, оголошуються номінантами та нагороджуються Дипломами, які вручаються на відкритті виставки творчих робіт. Вчителі, чиї учні отримали Дипломи, нагороджуються Подякою. Тим, які не змогли приїхати, Дипломи та Подяки надсилаються за місцем проживання. 
5.5. Всі права на роботи, надіслані на Огляд, переходять до організаторів Огляду. Роботи не підлягають поверненню авторам і згодом використовуються в експозиційній, видавничій та благодійній діяльності.

6.Прикінцеві положення
6.1. Витрати, пов’язані з виконанням та надсиланням робіт, з отриманням Дипломів та Подяк, з проїздом на відкриття виставки здійснюються за кошт учасників або меценатів.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА