Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Важлива Інформація

28279176 1716233068423197 2712384078433337718 n  Сьогодні особливої гостроти набула проблема надання різних видів допомоги вразливим верстам населення. 
 Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бережанської міської ради здійснює соціальне обслуговування та надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. У територіальному центрі функціонує відділення соціальної допомоги вдома. Однією з форм соціальних послуг є забезпечення непрацездатних громадян у домашніх умовах постійним стороннім доглядом, що стало реальним внеском у наближення соціальних послуг до тих, хто потребує їх найбільше.


 Чинним документом, що регулює роботу відділень соціальної допомоги, є постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року №1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)».
Зазначеною постановою затверджено перелік, умови та порядок здійснення соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відділенням соціальної допомоги вдома.
 Порядком визначено, що відділення соціальної допомоги вдома утворюються для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) одиноких громадян похилого віку, інвалідів, хворих, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності і потребують сторонньої допомоги в домашніх умовах згідно з медичним висновком. Зазначені особи отримують соціальні послуги безоплатно.
 Відповідно до діючого законодавства відділення соціальної допомоги вдома надає такі основні соціально-побутові послуги:
- приготування (допомога в приготуванні) їжі вдома;
- придбання та доставка товарів з магазину або базару, доставка книг, газет, журналів, медикаментів за кошти громадян, які обслуговуються;
- виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я, організація консультацій лікарів та інших спеціалістів;
- допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни, дотриманні особистої гігієни, виконанні різних видів дрібних ремонтних робіт у приміщенні, ремонті одягу та взуття, забезпеченні паливом;
- оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, внесення платежів;
- інші соціальні послуги.
 Для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадяни подають письмову заяву управлінню праці та соціального захисту населення за місцем проживання.
На підставі даних карти індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні (наданні соціальних послуг) та медичного висновку з громадянином укладається договір, у якому зазначаються види, зміст та обсяг послуг, що надаватимуться, обумовлюються періодичність, строки надання соціальних послуг відділенням соціальної допомоги вдома.
 Відділення соціальної допомоги вдома згідно з умовами договору та відповідно до затвердженого графіка, але не менш як два рази на тиждень, забезпечує відвідування громадян, яких воно обслуговує, організовує надання передбачених договором послуг, контролює їх якість, виявляє додаткові потреби, вживає заходів для їх задоволення,
 Обслуговування для самотньої старенької хворої людини – неоціненний вид соціальної допомоги. Соціальні робітниці, які згідно з призначеннями лікарів виконують різного виду домашню роботу своїм підопічним, беруть на себе їх біль, клопоти, а головне – дають їм надію відчути, що вони не забуті, про них піклуються.
 Головне в соціальній службі – це можливість продовжити зв'язок одинокого пенсіонера з навколишнім світом, не відривати його від способу життя, яке склалося, стати ланкою між людиною похилого віку і зовнішнім світом, і звичайно, надавати всебічну допомогу та послуги.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА