Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ПРИЙНЯТТЯ КОМІСІЄЮ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ РІШЕННЯ ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ ВЛАШТУВАННЯ ДИТИНИ ДО ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ І-ІІІ СТ.

          Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 576 від 09 серпня 2017 року «Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини і Положення про загальноосвітній навчальний заклад» . 
       Згідно нової редакції пункту 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, зарахування учнів до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня проводиться у разі, коли через стан здоров’я, режим робочого часу батьків або осіб, які їх замінюють (крім батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків), ускладнюється виховання і догляд дитини (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи) або на момент прийняття рішення відсутня можливість влаштування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Обставини, які є підставою для влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня розглядає комісія з питань захисту прав дитини.


        У підпункті 4 нової редакції пункту 4 Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, зазначено, що комісія приймає рішення про доцільність влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня за заявою батьків із визначенням строку її перебування у школі-інтернаті.
       Згідно нової редакції пункту 22 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, заяву на розгляд комісії подають батьки або особи, які їх замінюють.
       Тому, враховуючи зазначені вимоги чинного законодавства, батьки та особи, які їх замінюють, у разі наявності у них підстав, передбачених пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, звертаються в службу в справах дітей для написання заяви про надання комісією з питань захисту прав дитини рішення про доцільність влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня. До заяви необхідно обов’язково долучити копію документа, що підтверджує обставини, передбачені пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад.
      ІНШИХ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОМ, ПІДСТАВ ВЛАШТУВАННЯ ДІТЕЙ ДО ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ І-ІІІ СТУПЕНІВ ЗА РІШЕННЯМ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ НЕМА.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА