Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

ПРО ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ РОБОТОДАВЦЯМИ КОМПЕНСАЦІЇ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ

    У роботодавців, які створюють нові робочі місця, з'явилася можливість отримати компенсації зі сплати єдиного соціального внеску. Про це йдеться у статтях 24, 26 і 27 Закону України «Про зайнятість населення».

      Так, нормою статті 24 Закону можуть скористатися фірми, компанії, приватні підприємці після того, як вони створять, починаючи з 2013 року, нові робочі місця та працевлаштують працівників шляхом укладання з ними трудових договорів.

Умовою надання цієї пільги є те, що з дня прийому особи на роботу їй впродовж 12 місяців має виплачуватися заробіток у розмірі, що перевищує три мінімальні заробітні плати. Лише через рік після укомплектування новостворених робочих місць такі працедавці зможуть розраховувати на 50-відсоткове покриття витрат зі сплати єдиного страхового внеску за рахунок коштів Пенсійного фонду. Порядок компенсування частини фактичних витрат затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 року № 153.

    Преференції зі сплати єдиного соціального внеску передбачені також для юридичних і фізичних осіб-підприємців, які будуть створювати нові робочі місця і працевлаштовувати безробітних. Зокрема, у статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» зазначено, що компенсаційні виплати надаватимуться тим роботодавцям, які не мають заборгованості зі сплати страхових внесків, не є банкрутами і проти них не порушена справа про банкрутство. На щомісячне повернення витрат можуть розраховувати ті, хто на новостворені робочі місця прийматиме занаправленням центру зайнятості безробітних з числа осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці. Компенсація виплачуватиметься впродовж 12 місяців з дня працевлаштування особи, при цьому термін забезпечення роботою працівника повинен бути не меншим як два роки.

     Відповідно до статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» право на компенсаційні виплати мають також суб'єкти малого підприємництва, що будуть організовувати нові робочі місця в пріоритетних галузях економічної діяльності. Умови отримання відшкодування такі ж, як і в попередньому випадку. Відмінність полягає лише у тому, що на новостворені місця праці за направленням центру зайнятості можна приймати будь-кого з безробітних, а не тількитих, які потребують додаткових гарантій зайнятості. Важливо, щоб суб'єкти малого підприємництва розширювали свою діяльність у пріоритетних галузях економіки

 

Відділ платежів до пенсійної системи 

Бережанського об'єднаного управління

Пенсійного фонду України Тернопільської області

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА