Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

До уваги продавців і покупців!!!

   Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ, з 01 січня 2015 року в Україні впроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів в розмірі 5 відсотків від їхньої вартості.
   До переліку підакцизних товарів відносяться - алкогольні напої, пиво, тютюнові вироби, нафтопродукти та скраплений газ.
    Акцизний податок є місцевим податком за рахунок якого формується бюджет міста. У відсотковому відношенні акцизний податок складає 25,8 відсотків від загального плану власних надходжень нашого міста.
   Акцизний податок спрямовується на розвиток інфраструктури м. Бережани. Кожна гривня дуже важлива для міста, тому що саме за ці кошти ремонтуються місцеві дороги, встановлюються ліхтарі, прокладаються тротуари тощо.


   Станом на 01.05.2016 року сума надходжень від акцизного податку становить 1млн. 553 тис. грн. План виконано лише на 80,6 відсотків, недоотримано 373 тис. грн.
  Причиною такого стану справ по акцизному податку є значні порушення правил торгівлі підакцизними товарами окремими торгівельними закладами в м. Бережани.
   Найбільшою проблемою є те, що касири (продавці) «забувають» видавати фіскальні чеки (саме фіскальні, а не просто касові чеки) на проданий підакцизний товар. А це вже є пряма крадіжка з міського бюджету, тобто зі скарбнички громади м. Бережани.
  Наголошуємо, що за невидачу фіскального чеку продавець (касир) може бути притягнений до адміністративної відповідальності, що тягне за собою штраф, визначений Кодексом України про адміністративні правопорушення, який буде сплачувати продавець, а не власник торгового закладу, який їздить на шикарному авто, а своєму працівнику виплачує мізерну зарплату в конверті.
  Звертаємося до свідомості всіх підприємців м. Бережани, - будьте законослухняними, НЕ ОБКРАДАЙТЕ міську скарбницю шляхом невидачі фіскальних чеків.
   Якщо Вам, бережанці, не байдуже, що робиться у нашому місті, то зробіть перший крок свідомого громадянина – прослідкуйте, щоб заплачений Вами акцизний збір при покупці підакцизних товарів в розмірі 5 відсотків від вартості товару потрапив до міського бюджету міста.

    ВИМАГАЙТЕ фіскальний чек за куплений Вами товар.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА