Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

У Бережанах відбувся фестиваль «Ференц-фест»

   У Бережанах відбувся мультикультурний молодіжний мистецький фестиваль «Ференц-фест». Ференц Ракоці ІІ -керівник антигабсбурзької національно-визвольної війни угорського народу 1703-1711 рр., князь Трансільванії (Семигороддя). В українських Бережанах 313 років тому проголосив свою знамениту “Відозву”, яку написав у  Бережанському замку.

  У фестивалі взяли участь і угорці, зокрема консули Ласло Фараґо та Ласло Віда, інтелігенція Трансільванії. Також на фестивалі побували представники Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

11 травня міський голова В.Я. Музичка передав подарунки від угорських колег. Картина Ференца Ракоці ІІ, копія оригіналу написаної у Бережанському замку “Бережанської відозви”, в якій закликав дворянське та недворянське населення держави до боротьби проти імператорської влади,  та її переклад на українську мову тимчасово зберігатимуться у приміщенні, де знаходиться Бережанська центральна районна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка (вул. Банкова, 3) для ознайомлення відвідувачів та вивчення історії періоду національно-визвольних змагань угорського народу та історії рідного краю.

 У майбутньому ДІАЗ у м. Бережани спільно із міською радою та угорцями планують створити кімнату-музей Ференца Ракоці ІІ у Бережанському замку, де будуть гідно представлені ці та інші експонати, пов’язані із історією угорсько-українських відносин.

       

 

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА