Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Затверджено кошторис на проведення пошукових робіт по виявленню захоронень розстріляних в 1941 році в’язнів Бережанської тюрми

У червні 2016 року минає 75 років з часу розстрілів патріотично настроєної та високоосвіченої інтелігенції, молодих просвітян, які були в’язнями Бережанської тюрми та захоронені біля мурів замку Синявських. У зв’язку з тим, що територія призамкового парку постійно використовується для масових святкових дійств та відпочинку мешканців і гостей міста, є потреба перевірити наявність останків жертв НКВД та при їх виявленні здійснити перенесення на міський цвинтар.
Представники Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани спільно із ДП «ОАСУ «Подільська археологія» розробили і запропонували кошторис на проведення пошукових робіт по виявленню захоронень розстріляних в 1941 році в’язнів Бережанської тюрми.
На черговій сесії міської ради директор Охоронної археологічної служби України «подільська археологія» Б.С. Стронець, директор обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури М.О. Ягодинська виступили з проектом дослідження місць поховання розстріляних в 1941 році. В результаті було прийнято рішення сесії, в якому затверджено кошторис на проведення пошукових робіт по виявленню захоронень розстріляних в 1941 році в’язнів Бережанської тюрми.
Перший етап робіт буде проведено найближчим часом. В разі виявлення останків буде організовано належне перепоховання на міському кладовищі.
 
Історики та краєзнавці знають лиш приблизне місце поховання жертв, тому Бережанська міська рада звертається до жителів Бережанського краю з проханням надати будь-яку інформацію про події того часу, світлини, відомості про поховання невинно убієнних в’язнів Бережанської тюрми за номером (03548) 2-14-37 або надсилати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА