Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Підписано меморандум про співпрацю трьох громад

????Сьогодні, 26 лютого, Ростислав Бортник, Євген Здебський та Володимир Петровський – голови Бережанської, Нараївської та Саранчуківської територіальних громад, підписали меморандум про співпрацю.
????Наші територіальні громади сьогодні мають низку спільних інтересів в економічній, соціальній та культурній сферах, пов’язані транспортною та дорожньою інфраструктурою,
спільними традиціями, тому співпраця на взаємовигідних умовах є основою стабільного розвитку та має величезний потенціал для зростання. Однак цей потенціал може бути використаним найбільш продуктивно лише за умови тісної взаємодії, встановлення режиму партнерства та добросусідства між нашими громадами.
✅Меморандумом визначено шляхи співпраці в багатьох напрямках, зокрема в частині налагодження процесу взаємодії щодо покращення інвестиційного клімату, залучення інвестицій на території, покращення умов для підприємницької діяльності, організації самозайнятості населення, підтримки кооперативного руху та сприяння формуванню у жителів громад-учасників меморандуму підприємницьких ініціатив; організації залучення інвестиційних ресурсів за рахунок грантових можливостей для вирішення спільних для громад проблем.
✅Передбачено координацію діяльності з підготовки стратегій розвитку громад, які органічно поєднуватимуть переваги громад, учасників партнерства, і по своїй суті доповнюватимуть сильні сторони громад та комплексно вирішуватимуть проблеми територій, організацію надання консультативної допомоги, навчання щодо участі в проєктах, грантах, конкурсах, у тому числі міжнародних, для суб’єктів господарювання, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності бізнесу та залучення додаткових фінансових ресурсів для потреб громад.
✅Важливим напрямком партнерства стане надання якісного медичного обслуговування та надання якісної первинної та вторинної медичної допомоги населенню, налагодження процесу взаємодії, в тому числі на умовах співфінансування, в соціальній сфері та організації допомоги одиноким, незахищеним і кризовим верствам населення громад. Так, зокрема, очільники трьох громад вже домовилися спільно фінансувати геріатричне відділення КУ «Центр надання соціальних послуг» Саранчуківської сільської ради.
✅Особлива увага приділятиметься налагодженню процесу взаємодії та співфінансування спільних проєктів у сфері туризму, налагодження індустрії туризму, розвитку рекреаційних можливостей території та підвищення туристичної привабливості громад-учасників меморандуму.
✅Таким чином, закладено основу для комплексного співробітництва громад-учасників меморандуму та започатковано системну співпрацю задля досягнення головної мети – створення комфортного та безпечного середовища для життя наших громадян, що може бути забезпечено винятково на основі сталого зростання в основних сферах суспільних та економічних взаємовідносин в межах наших громад та взаємовигідного співробітництва із сусідніми громадами в цілому.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА