Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Спалювати суху траву заборонено!

До уваги населення м. Бережани, сіл Рай та Лісники!

    У зв’язку з настанням весняно-літнього періоду на території міської ради набуває актуальності питання щодо виникнення пожеж в екосистемах (лісах, паркових зонах, лісосмугах та на приватних земельних ділянках).

    З початку 2017 року на території міста вже виникло 4 пожежі, одна з яких, що виникла 29 березня о 14 год. в урочищі “Рурисько”, набула резонансного характеру. Площа горіння становила понад 5 гектарів, у тому числі не лише сухої трави, а й трав'яного настилу в лісовому самосіві та такого ж настилу в поєднанні з кущами в сосновому лісі, який обслуговує ДП “Бережанирайагроліс”. Ця пожежа виникла в результаті підпалу сухої трави безвідповідальними мешканцями міста.

  Бережанська міська рада звертається до населення м. Бережани сіл Рай та Лісники з проханням не спалювати суху траву на територіях населених пунктів, бо це завдає великої шкоди навколишньому середовищу.

   Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров'я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав'я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" забороняють спалювання листя. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77 адміністративного кодексу України.

   За несанкціоноване випалювання сухої трави – адміністративна відповідальність! Так, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА