Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Вандалізм із бережанським колоритом

IMG 1792   Усі  ми мріємо про комфортні умови проживання у квартирі, будинку, про чисті вулиці і чудовий ландшафтний дизайн у рідному місті, але… Чи часто кожен мешканець задумується над тим, який внесок у розвиток міста може зробити особисто він?

   Зазвичай є дуже мало охочих зробити щось корисне для інших. Та це ще півбіди нашого суспільства. Справжня трагедія полягає в тому, що люди  немилосердно знищують чиюсь працю, не задумуючись над власними вчинками. Так, у вівторок, 28 березня, зламали верхівку чудового деревця клена, який ріс біля магазину-складу будівельних матеріалів «Аркада». Постає питання: чому? Невже дерево комусь заважало, що його знищили?

   А тепер повернемося в минуле, у 2015 рік. Бережанською міською радою було закуплено 55 видів декоративних дерев і кущів, загальна вартість яких склала 20000 гривень. Усі рослини були посаджені на клумбах центральної площі міста Бережани. На жаль, у 2017 році майже не залишилося сліду від цих насаджень. Більшість дерев навмисне поламали чи вкрали,  деякі кущі троянд (а їх було близько 300!), наприклад, ще навіть не встигли пустити коріння у свіжу землю, коли руки місцевих варварів витягнули їх із міської клумби і понесли в невідомому напрямку. Неодноразово Бережанська міська рада зверталася у місцеві правоохоронні органи, але ними не було вжито жодних заходів щодо запобігання крадіжок рослин. Інколи це траплялося не тільки вночі, а й у світлу пору доби, проте  ніхто з мешканців-свідків жодного разу не зупинив злодіїв. Байдужість… Саме вона є найбільшого проблемою не тільки нашого міста, а й держави загалом. Ми не зможемо нічого змінити у нашій країні, доки не переборемо байдужість у своєму серці. Легко судити чужі помилки, бачити хибні кроки інших, критикувати, але важко зробити щось власноруч.

     Зараз триває час Великоднього посту – період прощення і покаяння. Задумаймося над своїми вчинками. Замість нищити все навколо, давайте зробимо щось корисне для нашого міста, адже це – наш великий спільний дім, тут зросли ми і зростають наші діти, онуки, правнуки. Тільки від нас залежить те, що залишимо у спадок майбутнім поколінням! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА