Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Вшанування пам'яті Героя Олександра Філя

    23 березня 2017 року біля меморіальної дошки Олександра Філя, встановленої на стіні Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, де навчався хлопець, відбулися урочистості, присвячені вшануванню пам’яті Героя Бережанщини, який загинув у зоні конфлікту на сході України. 
        


     На могилі солдата священнослужителі традиційних українських церков відправили поминальну панахиду.
       У заходах щодо вшанування пам’яті Олександра Філя взяли участь: заступники міського голови Адамович П.П. і Захарків О.М., завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту міської ради Ткачик Г.Л., інспектор з охорони праці відділу освіти, молоді та спорту міської ради Голова С.П., військовослужбовці військової частини А-1461, ветерани війни на сході України, члени Бережанського відокремленого підрозділу Громадської Організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», учні міських загальноосвітніх шкіл.

Олександр Філь народився 23 березня 1995 р. у м. Бережани. Навчався у Бережанській ЗОШ № 1, після закінчення якої поступив до Бережанського агротехнічного інституту.
   Олександр був єдиною дитиною у сім'ї. Його виховували без батька мама з бабусею. Був учасником молодіжної спортивно-патріотичної організації «Сокіл».
      Змалку мріяв служити в армії. Тож, коли Олександрові виповнилося 18 років, після першого курсу навчання в інституті він вирішив залишити навчання й пішов служити за контрактом у 80-ту аеромобільну бригаду у Львові.
    Із початком воєнних дій на Донбасі Олександр майже одразу вирушив на схід України . Разом з іншими бійцями охороняв аеропорти Донецька та Луганська. Олександр був навідником аеромобільно-десантного взводу військової частини А-0284.
    16 серпня 2014 р. у результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання біля села Хрящувате під Луганськом Олександр Філь загинув. Того дня позиції українських солдатів російські найманці обстріляли шквальним вогнем із «Градів». Один снаряд влучив у будівлю, де перебував й Олександр. 
За активну життєву позицію, за внесок у збереження територіальної цілісності та суверенітету України ціною власного життя рішенням XXV сесії Бережанської міської ради № 997 від 9 жовтня 2014 р. Олександру Олеговичу Філю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бережани» посмертно.
    За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА