Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Нагадування про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку з фізичних осіб

          000021 835467 bigФінансове управління  Бережанської міської ради  нагадує про обов’язок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку фізичними особами у 2017 році.

Відповідно до статті 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки є фізичні особи, в тому числі нерезиденти, у власності яких знаходяться об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості.

У 2017 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам нараховується за об’єкти нерухомого майна, які знаходились у їх власності в 2016 році. При цьому застосовуються ставки та враховуються пільги, які були встановлені органами місцевого самоврядування. Ставки податку на 2017 рік прийняті  30 червня 2016 року  рішенням сесії Бережанської міської ради №271.

База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний)
період (рік).

Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів після отримання повідомлення-рішення, тобто до 29 серпня 2017 року.

У разі, якщо у власності громадянина перебувають об’єкти нерухомості, що підлягають оподаткуванню та ним не отримано податкове повідомлення-рішення, слід звернутись до податкової інспекції за місцем реєстрації, з документами на право власності для проведення звірки та отримання реквізитів для сплати податку до бюджету.

Відповідно до Податкового кодексу України (пп. 14.1.72 п.14.1.статті 14) земельний податок – обов’язковий платіж, який справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Об'єктом плати за землю є: земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні; земельні  частки(паї), які перебувають у власності. Платниками  земельного податку є:  власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. Орендарі земельних ділянок сплачують орендну плату за землю.

Ставки податку на 2017 рік прийняті  30 червня 2016 року  рішенням сесії Бережанської міської ради №273.

Податок фізичними особами сплачується потягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення, тобто до 29 серпня 2017 року.

У разі, якщо фізична особа, в наявності якої є земельна ділянка  не отримала повідомлення-рішення про внесення податку, то слід звернутись  до податкової інспекції щодо розміру та сплати земельного податку.

У випадку несплати податку у термін, визначений чинним законодавством, буде нараховано штраф – 10-20% від його суми, та пеня за кожний день несплати.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА