Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Про новації програмного РРО розкажуть по телефону

     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що з метою інформування платників податків з питань впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – програмні РРО) ДПС України створено банер «Програмні РРО» на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro, в якому розміщено актуальну інформацію, пов’язану із таким впровадженням.
     Разом із тим, відповіді на актуальні питання щодо порядку реєстрації програмних РРО платники податків можуть отримати, звернувшись до працівників Головного управління ДПС у Тернопільській області за номером телефону 0352-43-46-42:
- Горейда Оксана Петрівна – головний державний інспектор відділу обліку платників, об’єктів оподаткування, ведення реєстрів, реєстрації за окремими видами податків, ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, розгляду звернень державних органів, електронних сервісів та електронного документообігу, організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області;
- Велика Ольга Мирославівна – старший державний інспектор відділу обліку платників, об’єктів оподаткування, ведення реєстрів, реєстрації за окремими видами податків, ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, розгляду звернень державних органів, електронних сервісів та електронного документообігу, організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області.
Платники Тернопільщини сплатили понад 3,6 млрд грн єдиного внеску
     Впродовж січня-листопада цього року суб’єкти господарювання Тернопілля сплатили 3 млрд 648,6 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Це перевищило очікуване на 140,3 млн гривень і склало 104 відсотки», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.
Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу збільшилися на 213,7 млн гривень, якщо у відсотках, то це – на 6,2 відсотка більше.
     Лише у листопаді наші краяни спрямували до бюджету 377,7 млн грн єдиного внеску, що на 61,5 млн грн більше, ніж торік.
     Іван Пунько також зазначив, що єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану. «Варто мати на увазі, що несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний, а з вересня 2020 року це – 1100 гривень», – наголосив посадовець.
Мала податкова реформа: оподаткування ПДФО з продажу автомобілів
     Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб операцій з продажу або обміну фізичними особами об’єктів рухомого майна.
     Пунктом 173.2 ст. 173 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено виняток із положень п. 173.1 ст. 173 ПКУ: дохід, отриманий платником від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.
     Дохід, отриманий платником ПДФО від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року другого об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 5 %.
     Дохід, отриманий платником ПДФО від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18 %.
     Крім того, дохід, отриманий фізичною особою від продажу протягом звітного (податкового) року першого та другого вантажного автомобіля, оподатковується за ставкою ПДФО 5%.
Коли «ковідне» тестування працівників є підставою для виключення з реєстру неприбуткових організацій
     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що у випадку використання доходів (прибутків) неприбуткової організації на цілі, не передбачені п. п. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), тобто не пов’язані з фінансуванням видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізацією мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, у тому числі при здійсненні виплат на користь працівників, що не є оплатою їхньої праці, зокрема щодо добровільного медичного страхування працівників такої організації та проведення медичних тестувань працівників у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) за власні кошти цієї організації, здійснення таких операцій буде порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 ПКУ.
     При недотриманні неприбутковою організацією вимог, встановлених п. 133.4 ст. 133 ПКУ, така організація підлягає виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з визначенням податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств відповідно до підпунктів 133.4.3 та 133.4.4 п. 133.4 ст. 133 ПКУ.
     Водночас якщо статутом неприбуткової організації, що є закладом охорони здоров’я, серед напрямів діяльності передбачено медичне страхування своїх працівників у законодавчо встановленому порядку та проведення відповідних медичних тестувань працівників, то сплата такою неприбутковою організацією страхових внесків в якості страхувальника за договорами медичного страхування працівників та оплата медичних тестувань працівників такої організації не призводить до втрати статусу неприбуткової організації.
Теребовлянський сектор організації роботи
організаційно – роз-порядчого управління
Головного управління ДПС
у Тернопільській області

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА