Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Повістка у поштовому ящику, що робити?

     На сьогодні, під час загальної мобілізації в Україні, представники ТЦК доволі часто вдаються до незаконних заходів відправки та вручення повісток. А саме, направляють повістки до поштових скриньок військовозобов’язаних осіб. Варто одразу розуміти, що такі повістки не мають юридичної сили і не можуть вважатись врученими належним чином.

     Загалом варто розуміти, що повістка може бути вручена в багатьох випадках. До прикладу в громадських місцях, на робочому місці, за місцем проживання, на блокпостах, тощо. В такій повістці необхідно, щоб було зазначено правильно особисті дані військовозобов’язаного. Такі повістки мають бути підготованими лише представниками ТЦК та СП і відповідно ними вручений або представниками СБУ та підрозділами Служби зовнішньої розвідки.

     Жодним нормативно правовим актом не передбачено порядок та правильна процедура вручення повісток. Проте очевидно, що особа має розписатись при отриманні повістки особисто і представники ТЦК забрати ”корінець” з підписом військовозобов’язаного. Якщо підпис особи відсутній, то не можливо довести, що особа отримала повістку і належним чином була повідомлена та ознайомлена з повісткою. Тому повістка, яку без особистого вручення військовозобов’язаному та його підпису, вклали до скриньки, не має юридичної сили та не тягне за собою негативних наслідків за неявку.

     Також, слід зазначити, що судова практика в таких випадках також зазначає, що такі повістки не вважаються врученими належним чином. Згідно з Постановою Верховного Суду від 14.12.2021 року у справі №761/8429/16-r та від 28.01.2020 року у справі №759/5435/16-r ‘’належно врученою є повістка, яка вручена особисто військовозобов’язаному і він поставив свій підпис про отримання’’.

     Тому, якщо ви є військовозобов’язаною особою і знайшли у себе в поштовій скриньці повістку, не варто одразу панікувати. Слід звернутись до спеціалістів системи безоплатної правничої допомоги за консультацією щодо правильності та законної сили вручення таких повісток.

     За правничими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правничої допомоги за адресою: м. Бережани, вул. С. Бандери, 1. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

Бережанське бюро правничої допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА