Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Зміни у питанні визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

     01 січня 2023 року набув чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», який вніс РЕВОЛЮЦІЙНІ зміни у питанні визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

     Відтепер власнику житла не потрібно звертатися до суду із позовною заявою про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

    Для зняття повнолітньої особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) власнику житла потрібно ЛИШЕ звернутися до органу реєстрації або через центр надання адміністративних послуг із заявою у паперовій формі.

     Разом із заявою про зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування), така особа подає паспортний документ особи, а також у випадках та порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України, - військово-обліковий документ (для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку). У разі подання власником житла заяви про зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) батьків або інших законних представників дитини чи одного з них така дитина підлягає зняттю із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) разом із її батьками або іншими законними представниками чи одним із них.

     Стосовно дитини віком до 14 років подається також свідоцтво про народження.

     У випадку, якщо власник житла не може самостійно звернутися, таку заяву замість нього може подати представник, але для цього потрібно долучити:

     1) документ, що посвідчує особу представника;

     2) документ, що підтверджує повноваження особи як представника (законного представника).

     За зняття особи із зареєстрованого місця проживання сплачується адміністративний збір у відповідному розмірі: 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, що з 01.01.2023 становить 40.26 грн.

     Орган реєстрації може відмовити у знятті із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) особи, якщо:

     1) заявник подав не в повному обсязі передбачені цим Законом документи (відомості) або документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, є недійсним;

     2) відомості реєстру територіальної громади не відповідають відомостям у поданих заявником документах або відомостях;

     3) за зняттям із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) звернулася дитина віком до 14 років або особа, не уповноважена на подання документів.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА