Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Як дізнатись, що ви фігуруєте в судовій справі, якщо вас про це не повідомили

     Ситуації щодо не повідомлення сторону по справі трапляються часто, зокрема: адресат не отримав листа, не повідомив суд про зміну місця проживання чи перебування, а лист надійшов за місцем прописки, або листоноша взагалі вручила його сусіду. Скажемо більше, навіть якщо Ви відмовились від повістки у поштаря чи вас не виявлено за місцем проживання (реєстрації), суд вважатиме, що Ви належно повідомлені.

 

    На сьогодні діє сервіс https://court.gov.ua/, який дозволяє перевіряти інформацію про наявність справи у суді та стадія її розгляду.

     Для швидкого пошуку потрібної інформації на вищезазначеному сервісі потрібно перейти у розділ «Стан розгляду справи», де Вам потрібно буде вказати:

     - прізвище, ім’я, по батькові або найменування фізичної особи (сторони у справі);

     - назву суду або регіон його місцезнаходження;

     - дату надходження справи до суду.

     Для ознайомлення з ухваленими судовими рішеннями також може стати у нагоді Єдиний державний реєстр судових рішень  https://reyestr.court.gov.ua/

     АЛЕ, як діяти особі, яка не має жодної інформації, що вона є стороною по справі і не отримала повідомлення, так з 19 серпня запроваджено зміни щодо порядку інформування сторін про судові справи. Відтак згідно із ЗУ № 2461-IX “Про внесення змін до ЗУ “Про судоустрій і статус суддів” щодо додаткових способів інформування про судові справи та проведення зборів суддів в умовах воєнного чи надзвичайного стану” дізнатися про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, місце, дату і час судового засідання, уже незабаром можна буде через застосунок Дія. Крім того, за допомогою мобільного застосунку та Порталу Дія стане можливим ознайомитися із прийнятими рішеннями у справі та виконавчими документами, зареєстрованим користувачам даного ресурсу.

     Доказом того, що Ви не отримали повідомлення про розгляд справи, де Ви є стороною по справі може бути повістка про виклик до суду, яку направляють адресату рекомендованим листом з бланком повідомлення про вручення, на якому Ви ставите свій підпис про отримання. І у випадку, якщо Вашого підпису там немає, це буде доказом того, що повідомлення не було отримано Вами особисто. Відповідно, Ви не могли знати про дату, час, місце розгляду справи у суді.

     Якщо вже є рішення, то можна його оскаржити. У таких випадках приймається заочне рішення і для його перегляду подається заява в той суд, який ухвалив заочне рішення.

     Якщо рішення ще немає — необхідно дізнаватися, коли буде наступне засідання і приходити на нього, пояснюючи, що повістка на попереднє засідання не дійшла.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА