Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Боргова розписка – як її скласти

     Напевно, у більшості в житті була ситуація, коли доводилося позичати гроші знайомим чи друзям. В таких ситуаціях завжди хочеться вірити в те, що ніякої біди не трапиться і кошти будуть поверненні в строк. Але, на жаль, такі ситуації часто обертаються фінансовими проблемами. Тому уникнути непередбачуваних наслідків можна за допомогою боргової розписки.

Боргова розписка - це документ, який укладається між сторонами під час позики грошей. Вона являє собою розписку про отримання грошей із зазначенням умов повернення.

     Боргову розписку обов’язково потрібно укладати в письмовій чи друкованій формі і вона повинна містити:

     - дату та місце складання розписки;

     - паспортні дані Позичальник та Позикодавця;

     - суму, яка передається Позичальникові Позикодавцем - якщо сума в іноземній валюті, потрібно вказати курс цієї валюти до державної, на момент укладання договору;

     - дату отримання грошей Позичальником і термін повернення коштів або іншого предмета договору - якщо цього не вказати, в суді Позичальник може сказати, що гроші не отримував і нічого не винен;

     - мету позики - якщо гроші були надані в борг на особисті потреби, варто так і писати. Якщо упустити цей пункт, Позичальник може переконати суд, що отримав гроші на корпоративні цілі, інвестиції, які передбачають отримання прибутку, але ризиковані, а отже, й відмовити в поверненні боргу Позичальником;

     - особисті підписи сторін - без підписів боргова розписка не матиме юридичної сили. Підписи потрібно ставити після або в момент передачі коштів.

     Також рекомендується під час складання боргової розписки запросити свідків, завданням яких, бути присутніми при передачі коштів, і які повинні будуть підписатися, зазначити свої дані та місце реєстрації у документі.

     Боргову розписку краще складати у 2-х примірниках – по одному для кожної сторони.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА