Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Повернення коштів, які були помилково сплачені попередньому постачальнику газу

     З 1 травня на обслуговування до ГК «Нафтогаз» автоматично було переведено майже 10 млн. побутових споживачів України з фіксованим річним тарифом 7,96 грн. за кубічний метр.

     Що робити, якщо ви заплатили кошти попередньому постачальнику?

     Споживач, який помилково переплатив за газ, має право на повернення коштів.

     Пунктом 24 розділу III Правил постачання природного газу визначено, що «у разі переплати сума переплати зараховується в рахунок оплати на наступний розрахунковий період або повертається на поточний рахунок споживача на його письмову вимогу протягом п'яти робочих днів після отримання такої вимоги».

     Для цього слід звернутися до вашого попереднього постачальника газу та написати заяву. Вона складається у довільній формі, але обов’язково слід вказати номер особового рахунку. Дану заяву Ви можете подати шляхом особистого звернення, але при цьому до заяви необхідно долучити наступні документи:

     - копію паспорта та ІПН;

     - квитанцію про оплату за газ за період, коли виникла переплата;

     - реквізити свого банківського рахунку

     Всі копії документів варто завірити надписом «згідно з оригіналом», датою та підписом. Після цього залишається лише чекати надходження грошей на карту.

     Також можна надіслати листа через пошту, але обов’язково надсилайте поштове відправлення цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

     Або направити електронного листа на електронну адресу попереднього постачальника. До листа потрібно буде заяву та скановані копії документів, які треба об'єднати в один файл (рекомендується зберігати у форматі PDF) та засвідчити його електронним цифровим підписом (ЕЦП). У темі листа напишіть: "Повернення помилково сплачених коштів/переплат". У листі вкажіть ваш особовий рахунок та адресу. А також у листі попросіть компанію підтвердити його отримання.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА