Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Аліменти у період воєнного стану

     Пройшло 2 місяці війни, багато жінок виїхали з України з дітьми, багато хто переселився в безпечніші місця. Багато чоловіків пішли на фронт, підписавши контракт із теробороною чи ЗСУ. Деякі сім'ї розпалися через війну.

     І знову постало питання, яке хвилює всіх, хто виховує дитину самостійно або стягує аліменти, перебуваючи у шлюбі, або тільки хоче стягнути аліменти.

     Війна не є підставою для не сплати аліментів. Накопичений борг за час війни не розсмокчеться. Але до відповідальності за несплату аліментів під час воєнного стану притягнути не вдасться.

     Боржник, який через воєнний стан залишився без доходу і не має можливості платити аліменти може звернутися до суду із заявою про повне або часткове звільнення від сплати заборгованості по аліментах. При цьому потрібно буде навести чіткі аргументи суду, щоб він задовольнив таку заяву.

     За рішеннями про стягнення аліментів підприємства, установи, організації, фізичні особи, фізичні особи – підприємці, які здійснюють відрахування з заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника, перераховують стягнуті кошти на визначений у заяві або зверненні стягувача рахунок, а у разі відсутності реквізитів рахунка стягувача – на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби, приватного виконавця.

     Заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою-підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

     Сьогодні дуже важкий час для всіх платників і стягувачів аліментів і тим кому вони призначені - дітей. Потрібно зробити так щоб діти, якнайменше відчували жахи війни, голод і так далі.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА