Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Аліменти для мами

     Виявляється є чоловіки, які впевнені, що діти купуються на розпродажі в бутіку, і доглядати за ними можна шляхом програми з Apple store, а слово "декрет" придумали панянки які не хочуть працювати.

     Не всі чоловіки розуміють наскільки жінка чутлива і безпорадна під час вагітності і коли дитина зовсім маленька, і також наскільки складно їй в цей період повноцінно працювати і утримувати себе і дитину.В умовах сучасних реалій влаштувати дитину в ясла досить проблематично, користуватися послугами няні – дорого. Все це і є обґрунтуванням для того, щоб вимагати матеріальної підтримки від батька дитини.

     З метою захисту жінок в цей період, законодавець передбачив можливість стягнення аліментів з батька дитини не тільки на її утримання, а й утримання матері під час вагітності і до досягнення малюком 3-х річного віку.

     Аліменти на утримання жінки присуджуються в судовому порядку. Право на таке утримання жінка має незалежно від того, працює вона чи ні і наскільки добре забезпечена матеріально.

     Професійна юридична допомога по складанню позовної заяви на утримання матері дитини має принципове значення. Необхідно розуміти, що присудження таких аліментів - це спірне питання, при вирішенні якого судом враховується ряд.

     Зокрема, статтею 84 Сімейного кодексу України передбачено:

     - дружина має право на утримання від чоловіка під час вагітності.

     - дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.

     - якщо дитина має вади фізичного або психічного розвитку, дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка до досягнення дитиною шести років.

     - право на утримання вагітна дружина, а також дружина, з якою проживає дитина, має незалежно від того, чи вона працює, та незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік може надавати матеріальну допомогу.

     Обсяг виплат матері дитини за результатами розгляду справи судом встановлюється в індивідуальному порядку в твердій сумі або у частці від доходу. За основу береться розмір аліментів на дитину до 3 років.

     Крім того, аліменти на дитину і дружину з часом можуть бути збільшені або зменшені в зв'язку зі зміною матеріального становища платника, але тут вже буде враховуватися чи є у нього на утриманні інші особи, а сам він має малий дохід. Тут все буде залежати від тих позицій, якими буде керуватися чоловік в судовому процесі.

     Право дружини на утримання припиняється в разі припинення вагітності, народження дитини мертвою або якщо дитина передана на виховання іншій особі, а також у разі смерті дитини, або якщо за рішенням суду виключено відомості про чоловіка як батька з актового запису про народження дитини.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

               Начальник відділу

               Бережанське бюро правової допомоги                                                               Процик П.Б.

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА