Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Чи ділиться майно при розлученні і на дітей?

     В житті часто буває, що подружжя, яке має неповнолітню дитину, розриває шлюб і вирішує поділити майно. Домовитися про поділ у них не виходить, а тому вони ділять нажите через суд.

     Але як поділить майно суд: на двох: чоловіка і дружину, чи на трьох: дружину, чоловіка та дитину? У законі все прописано однозначно.

     Так, ч. 2 статті 173 Сімейного кодексу України встановлено: при вирішенні спору між батьками та малолітніми, неповнолітніми дітьми, які спільно проживають щодо належності їм майна вважається, що воно є ВЛАСНІСТЮ БАТЬКІВ, якщо інше не встановлено судом.

     Ч. 1 статті 60 Сімейного кодексу України говорить, що: майно набуте подружжям за час шлюбу належить ДРУЖИНІ ТА ЧОЛОВІКОВІ на праві спільної сумісної власності.

     Отже, майно подружжя є лише власністю їх двох, і не ділиться на дітей.

     Водночас, закон таки захищає інтереси дітей при поділі майна подружжя, так в статті 70 Сімейного кодексу України встановлено, що суд при поділі спільного майна подружжя МОЖЕ (але не обов‘язково) збільшити частку чоловіка/дружини в майні, якщо з ним/нею проживають діти, за умови якщо розмір аліментів які вони одержують недостатній для забезпечення їхнього розвитку.

     Хоча і законом не передбачено поділу майна і для дитини, потрібно пам’ятати: надавати дітям утримання до повноліття та забезпечувати дітей користуванням майном, необхідного для їх розвитку та виховання - є обов‘язком обох батьків.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

          Начальник відділу

          Бережанське бюро правової допомоги                                                               Процик П.Б.

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА