Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Особливості оподаткування спадщини

     Порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи у дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, регулюється ст. 174 Податкового кодексу України.

     Крім того, звертаємо увагу, що оподаткування спадщини залежить від ступеня споріднення спадкоємця та спадкодавця, а також від резидентського статусу цих осіб.

     За нульовою ставкою об’єкти спадщини оподатковуються:

     - об'єкти спадщини, що успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення;

     - рухоме та нерухоме майно, кошти, що успадковуються особою з інвалідністю I групи, дитиною з інвалідністю або дитиною-сиротою або дитиною, яка позбавлена батьківського піклування;

     - успадковуються грошові заощадження, поміщені до 02.01.1992 в установи Ощадбанку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери та грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992-1994 років.

     За ставкою 5% ПДФО оподатковуються об’єкти спадщини від осіб, які не є членами сім'ї першого та другого ступенів споріднення.

     При отриманні спадщини від спадкодавця-нерезидента, та для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента за кордоном або іноземцем ПДФО становить 18%.

     Також крім ПДФО ті платники, які приймають спадщину не за нульовою ставкою, ще повинні перерахувати військовий збір у розмірі 1,5%.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

          Начальник відділу

          Бережанське бюро правової допомоги                                                            Процик П.Б.

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА