Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Припинення права на аліменти на дитину у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно

     За законом батьки зобов'язані утримувати своїх дітей незалежно від того, чи перебувають вони у шлюбі чи ні, чи визнаний шлюб недійсним, чи позбавлені вони батьківських прав, чи дитина відібрана у батьків тимчасово без позбавлення батьківських прав.

     Однією з форм матеріального утримання дитини, що не досягла повноліття, є аліменти - кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

     Невиконання аліментних зобов'язань є підставою для примусового стягнення невиплачених сум у порядку, передбаченому Законом «Про виконавче провадження».

     Однак батьки, які не бажають або з інших підстав не мають змоги виконувати обов'язок грошового утримання своїх дітей до їх повноліття (наприклад відсутність стабільного заробітку, постійне місце проживання у іншій країні тощо), можуть врегулювати питання сплати аліментів у спосіб, передбачений статтею 190 Сімейного кодексу, а саме вони можуть укласти договір про припинення права на аліменти у зв'язку з передачею на користь дитини права власності на нерухоме майно. Таким нерухомим майном може бути житловий будинок, квартира, земельна ділянка тощо.

     Вищезазначений договір позбавляє батька, який його уклав, обов'язку грошового утримання дитини у вигляді сплати аліментів, однак не звільняє від обов'язку брати участь у додаткових витратах на дитину

     Даний договір нотаріально посвідчується.

     Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права. Його набувачем є дитина або дитина і той з батьків, з яким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно.

     За наслідками укладення договору той із батьків, з ким проживає дитина, зобов'язується самостійно її утримувати.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

Головний спеціаліст відділу

Бережанське бюро правової допомоги                                                             М.М. Павленко

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА