Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Яка відповідальність передбачена за незаконне заволодіння транспортним засобом?

     На сьогоднішній день дуже поширеними є випадки викрадення автомобілів для здійснення шахрайських дій та розбір на запчастини. Із метою протидії на законодавчому рівні відповідні зміни було внесено до статті 289 Кримінального кодексу, зокрема за незаконне заволодіння транспортним засобом вже не буде покарання у вигляді штрафу, а такі дії каратимуться обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той же строк.

     Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої за ті ж дії, винні повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщопредметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого складає від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 100 до 262 750 грн.).

     За викрадення авто, вартість якого в 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (більше 262 750 грн.), - позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією.

     Особи, які викрали авто вперше, та добровільно заявили про це правоохоронним органам, повернули транспортний засіб власнику і повністю відшкодували заподіяні збитки, звільняються від кримінальної відповідальності судом.

     Вищезазначені зміни спрямовані в першу чергу на попередження злочинів у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту, оскільки відтепер правопорушники не зможуть сплатити лише штраф, а мають відбувати реальне покарання у виді, пов'язаному із обмеженням пересування та перебування у спеціалізованих виправних закладах.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

          Начальник відділу

          Бережанське бюро правової допомоги                                                             Процик П.Б.

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА