Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Як правильно заповнювати виборчі бюлетені

     25 жовтня 2020 року, отримавши на своїй виборчій дільниці бюлетені кількох типів, виборцю необхідно буде проголосувати у кожному з них.

     У виборчому бюлетені з виборів депутатів обласної, районної, районної у місті ради, а також депутатів міської, сільської, селищної (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради:

     1) виборець, визначивши місцеву організацію політичної партії, за яку він голосує, у порожньому квадраті навпроти назви цієї місцевої організації політичної партії робить позначку “плюс” (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення. При цьому позначку необхідно зробити лише в одному квадраті. Якщо в бюлетені будуть позначки навпроти більш як однієї політичної сили, він буде визнаний недійсним;

     2) у квадраті з нанесеним трафаретом для написання номера кандидата виборець вписує порядковий номер кандидата в депутати, якого він підтримує. Виборчим кодексом не встановлено вимог до варіантів трафаретного написання номера кандидата в депутати під час безпосереднього заповнення виборцем виборчого бюлетеня. Таким чином, виборець під час написання номера кандидата у квадраті з нанесеним трафаретом може вписати номер у форматі, що відрізняється від того, яким позначено порядкові номери кандидатів у бюлетені. У разі підтримки кандидата, порядковий номер якого відповідає одноцифровому числу, наприклад 6, виборець може у другому квадраті із нанесеним трафаретом вписати номер 6 або 06. Зазначення цифри "нуль" (0) перед позначенням номера кандидата в депутати не є обов'язковим. Виборчий бюлетень вважається дійсним незалежно від розміщення однієї цифри у квадраті із нанесеним трафаретом та проставлення перед нею цифри "нуль" (0).

     У виборчому бюлетені з виборів депутатів міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч), сільського, селищного, міського голови виборець робить позначку “плюс” (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті напроти прізвища кандидата, за якого він голосує.

     Виборець може голосувати лише за одну місцеву організацію політичної партії, одного кандидата в депутати, одного кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

     За правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Бережанського бюро правової допомоги за адресою: м. Бережани, вул. Банкова, 6. Тел.: (03548) 2 39 99.

 

          Начальник відділу

          Бережанське бюро правової допомоги                                                             Процик П.Б.

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА