Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

В БЕРЕЖАНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

    Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

      29 серпня у місті відбулися заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Хода пам’яті розпочалася біля символічного Меморіалу загиблим Героям (вул. Шевченка) загальнонаціональною хвилиною мовчання та панахидою за загиблими захисниками Батьківщини.

     У рамках Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях» громадськість, священнослужителі, працівники місцевого самоврядування, закладів освіти, культури, молодь-студенти ВП НУБІП України «Бережанський агротехнічний коледж» відвідали місця поховання загиблих захисників на міському кладовищі та кладовищі с. Рай, поклали до могил соняхи, як символ скорботи за загиблими вкраїнськими героями, запалили лампадки. Міський голова Ростислав Бортник з представниками міської ради відвідали по селах громади місця поховання Героїв-захисників.

      У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

     Низько схиляємо голови в знак пошани кожного захисника, який віддав своє життя за вільне, мирне та щасливе майбутнє українського народу!

     Захід організований відділом культури, туризму та релігій Бережанської міської ради (начальниця Олена Мельничук) за сприяння міського голови.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА