Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Бізнес Тернопільщини активно реєструє касові апарати

     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що обов’язкова фіскалізація готівкових операцій передбачена Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року ще з 1 січня 2022 року. Однак військовий стан вніс свої корективи і уряд прийняв низку рішень, аби підтримати бізнес, який опинився у складних умовах ведення війни. Одним з таких рішень було призупинення застосування відповідальності за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО. Проте орієнтація України на європейські стандарти вимагає чесних та однакових правил ведення бізнесу для усіх суб’єктів господарювання. Тож Законом України №3219 від 30.06.2023 року відновлено відповідальність за порушення застосування касових операцій при готівкових розрахунках до усіх суб’єктів, у яких є такий обов’язок, окрім тих, які провадять свою діяльність на територіях, де ведуться бойові дії.

     Варто зауважити, що підприємці Тернопільщини активно реєструють реєстратори розрахункових операцій, особливо програмні. ПРРО є зручними та доволі функціональними у використанні, а ще їх легко завантажити на будь-який наявний ґаджет – смартфон, планшет чи ноутбук.

     Так, з початку серпня представники бізнесу області зареєстрували 46 класичних РРО та 307 програмних РРО.

     Наразі на ринку представлено широкий асортимент касових апаратів, як класичних так і програмних, тож торгівці мають можливість вибрати реєстратор в залежності від власних потреб та можливостей. 

     ДПС України надає програмне забезпечення надається безкоштовно.  Окрім того, працівники будь-якого ЦОП за потреби допоможуть зареєструвати ПРРО та надати консультацію щодо його використання.

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА