Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

В БЕРЕЖАНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ СТАЛІНСЬКИХ РЕПРЕСІЙ

     30 червня 2023 року  біля каплички на території Бережанського агротехнічного інституту відбувся захід по вшануванню пам’яті жертв сталінських репресій.

    Це територія колишньої Бережанській тюрми. За історичними даними в кінці червня – початку липня 1941 року у дворі Бережанської тюрми військами НКВС закатовано 157 українських патріотів. Про ці страшні часи свідчить і меморіальна дошка, встановлена на стіні колишньої тюрми, на якій зазначено: «Перехожий, зупинись на мить і схили голову. Тут у 1941 році містилася катівня НКВС. Кров невинних закатованих синів і дочок Бережанщини, якою просякнуті підвали цього будинку, кличе нас пам’ятати про це!»

     І знову, під час повномасштабної війни, ми особливо гостро відчуваєм загрозу тоталітарного режиму, який зазіхає на право існування українського народу. В котрий раз країна-агресор на чолі з керівником-диктатором намагається знищити нашу ідентичність, стерти нашу державу з обличчя Землі. Ціна за вільне майбутнє українського народу як завжди висока. Як тоді, так і зараз, справжні патріоти українського народу виборюють світле майбутнє нашої нації ціною власного життя…

     Присутні у заході спільною молитвою вшанувати пам’ять невинно закатованих українських патріотів, поклали лампадки до каплички жертвам сталінських репресій та подякували Збройним силам України за їхню самовіддану боротьбу за вільне майбутнє українського народу.

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

««

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА