Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

ПОШУК НОВОГО ЖИТЛА ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ТА ВІДШКОДУВАННЯ У РАЗІ ВТРАТИ СТАРОГО – ПИТАННЯ, ЩО РОЗГЛЯДАЛИСЬ НА РАДІ З ПИТАНЬ ВПО В БЕРЕЖАНАХ

   27 червня 2023 року відбулось чергове засідання Ради з питань ВПО в Бережанах. На засіданні було обговорено тему забезпечення житлом осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. Представники Бережанської міської ради повідомили присутнім, що на балансі міської ради відсутнє житло в комунальній власності, проте є вільні земельні ділянки на яких передбачено будівництво житлових будинків.

     Щодо процедури відшкодування вартості втраченого майна консультацію надав представник благодійного фонду “Право на захист”. Він повідомив, що вже почав працювати механізм надання компенсацій за втрачене або зруйноване житло. Особи, які придбали нерухомість після 1 січня 2013 року і відомості про їхнє майно занесено до електронних реєстрів, можуть подавати заявки на отримання компенсації через застосунок Дія. Після обробки заяв спеціальними комісіями в громадах та оцінки руйнувань експертами визначається сума допомоги. Далі гроші надходять на картку єВідновлення. Ці кошти можна буде використати на придбання будматеріалів, або на оплату послуг будівельних компаній.

   Проте існує проблема для осіб, які втратили паперові документи, що підтверджують їх право власності на зруйноване майно, яке було придбане до 2013 року і установчі документи, які підтверджують право власності на нерухоме майно не було внесено до відповідних електронних реєстрів. Особи, які оформили придбання нерухомої власності до 1 січня 2013 року можуть відновити свої документи шляхом звернення до архівів, нотаріусів або до суду.

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА