Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Видача свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку

27654832 1692234147489756 2081140117097717854 n  Народження дитини – одна з найприємніших подій у житті батьків, які з нетерпінням чекають цього дня. Першим офіційним документом дитини є свідоцтво про народження. Тепер матері можуть отримати свідоцтво про народження малюка впродовж часу перебування в пологовому відділенні. 
  Працівниками Бережанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області здійснюється прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача ними свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому відділенні Бережанської районного комунальної лікарні. 


  Протягом 2017 року зареєстровано 224 народжених малюків, з них – 161 документ вручено батькам безпосередньо у пологовому відділі.
Перелік документів для реєстрації народження у пологовому будинку не відрізняється від того, що необхідний для реєстрації безпосередньо в органах державної реєстрації актів цивільного стану. Для цього батькам потрібно подати:
- паспорт батька та матері;
- свідоцтво про шлюб (якщо батьки перебувають у шлюбі);
- медичне свідоцтво про народження, видане закладом охорони здоров’я.
  Послуга щодо видачі свідоцтва про народження в пологовому відділі надається БЕЗКОШТОВНО. 
 Відповідно до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 р. № 207, за бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини. Впродовж 2017 року такою послугою Бережанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області скористалось 56 осіб.
  Реєстрація місця проживання дитини проводиться за місцем проживання її батьків або одного з батьків. У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами, місце проживання дитини реєструється за місцем проживання одного з батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування). 
Для реєстрації місця проживання дитини потрібно подати:
1.Письмова заява встановленої форми;
2.Свідоцтво про народження дитини;
3.Будинкова книга та паспорти батьків;
4.Квитанція про сплату адміністративного збору (реквізити рахунків, на які сплачується збір можна отримати у працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану).
  Шановні батьки! Щиро запрошуємо Вас скористатися можливістю отримати свідоцтво про народження та подати заяву про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини безпосередньо у пологовому відділенні Бережанської ЦКРЛ або у Бережанському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області. 
Будемо раді Вам допомогти!

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА