Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

До уваги фізичних осіб–підприємців, платників єдиного соціального внеску

     Бережанське об'єднане управління Пенсійного фонду України  Тернопільської області  повідомляє, що  відповідно до п.4 частини першої статті 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове  державне  соціальне страхування " 9 (далі  - Закон)  фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування є платниками єдиного внеску.

     Єдиний внесок для платників , в тому числі фізичних осіб-підприємців, встановлюється у розмірі 22 відсотки до бази нарахування (частина п'ята статті 8 Закону).

    При цьому відповідно до абзацу другого пункту 3 частини першої статті 7 Закону для платників, віднесених  до першої групи платників єдиного податку, визначених у підпункті 1 пункту 291,4 статті  291 Податкового кодексу України,   з 1 січня 2017 року сума єдиного внеску не може  бути менше  за 0,5 мінімального страхового внеску  із зарахуванням  відповідних періодів  здійснення підприємницької діяльності  до страхового стажу  пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

     У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб підприємців становить 704 гри. на місяць (3200 грн. х 22 відсотки).Отже, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску у сумі не менше 352 грн. щомісяця.

     Водночас, для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплати за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

   У разі сплати єдиного внеску у сумі 352 грн. за місяць страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

      Враховуючи вищезазначене, звертаємось до всіх фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, з метою зарахування періодів здійснення ними підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць  необхідно  сплатити  єдиний  внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску. 

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА