Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Запобігання травматизму

 Одним з найважливіших завдань загальнообов’язкового соціального страхування є профілактика виробничого травматизму та професійної захворюваності. Всі ми дуже добре розуміємо, що взагалі ліквідувати виробничий травматизм неможливо, тому що всюди, де працюють люди, на них діють різні виробничі фактори, незалежно від того, чи це виробництво, де люди працюють з машинами і механізмами, чи це сфера обслуговування, чи це організація, в якій люди працюють з документами та комп’ютерами. На жаль, нещасні випадки стаються у всіх галузях економіки.

Але суттєво виробничий травматизм можна зменшити, якщо вчасно займатися профілактичними заходами по запобіганню виробничого травматизму та професійної захворюваності. Аналіз причин виробничого травматизму показує, що однією з основних причин травмування працівників на виробництві є організаційні причини, які у більшості випадків не потребують фінансових витрат на свою реалізацію, а полягають в тому, щоб черговий раз донести до працівників інформацію про виробничі ризики галузі, в якій працює людина, вчасно провести навчання з охорони праці, вступний, повторний, цільовий та позаплановий інструктаж з охорони праці, проводити з працівниками наради та обговорювати нещасні випадки, які сталися в аналогічних галузях для того, щоб працівники не забували про те, що вони зобов’язані дбати про особисту безпеку та безпеку оточуючих при виконанні будь-якої роботи. Адже завжди нещасний випадок легше попередити, ніж ліквідовувати його наслідки, за якими стоїть життя та здоров’я людей.

       Законом України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування профілактика виробничого травматизму покладена на страхових експертів, в обов’язки яких також входить надання консультацій з питань охорони праці, проведення та участь в нарадах, де обговорюються питання охорони праці, впровадження та вдосконалення системи управління охороною праці підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та донесення через ЗМІ інформації, яка позитивно впливає на зменшення нещасних випадків та професійних захворювань.

        

       Нещодавно страховий експерт з охорони праці Бережанського відділення Юрій Мандрицький зустрівся з працівниками ДП «Бережанирайагроліс» та обговорив з ними обов'язковість належної організації та безпечного проведення лісосічних робіт. Проаналізувавши нещасні випадки, які сталися в області у минулому році та причини, що призвели до трагедії на робочому місці, він наголосив на тому, за яких погодних умов дозволено проводити лісосічні роботи та якими знаками безпеки позначають місця їх виконання відповідно до вимог організації безпечних умов праці працівників лісового господарства та лісової промисловості.

  Провів відкритий урок з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці у ДНЗ Підгаєцький аграрний ліцей, на якому розповів учням про здорові та безпечні умови праці в сільському господарстві та правила поведінки під час вихідних.

Також страховий експерт зустрівся з учнями та вчителями опорного закладу Підгаєцька ЗОШ І – ІІІ ступенів, де було обговорено питання виробничого та невиробничого травматизму та методи їх профілактики.

Переглянути

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА