Sl

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА 

 вул.Банкова 3, м. Бережани, Тернопільська область, 47501,  04058491@mail.gov.ua

Аналіз виробничого травматизму по Бережанському відділенню Фонду соціального страхування України в Тернопільській області

Коли людина працевлаштована офіційно, вона соціально захищена, якщо з нею стається нещасний випадок. Роботодавцю необхідно тільки провести розслідування нещасного випадку з дотриманням всіх норм чинного законодавства. Крім того, штрафи за нещасний випадок давно скасовані. Після того, як спеціальна комісія встановить, що нещасний випадок пов’язаний з виробництвом, всі витрати на лікування, реабілітацію потерпілого та інші соціальні виплати бере на себе Фонд соціального страхування України.

Підприємство виплачує тільки перших 5 днів тимчасової непрацездатності. Потерпілому на виробництві виплачуються лікарняні, витрати на лікування відповідно до представлених підзвітних документів, у випадку встановлення стійкої втрати працездатності виплачується одноразова допомога та щомісячні виплати, проводиться реабілітація. Потерпілому надається санаторно-курортне лікування, ортопедичні вироби, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, палиці, милиці, інвалідні коляски, автомобілі та інше, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, встановленої МСЕК. Крім того, при встановленні групи інвалідності виплачується пенсія за інвалідністю. При смертельних випадках виплачується велика одноразова допомога сім’ї , утриманцям, щомісячна виплата у зв’язку з втратою годувальника та пенсія по втраті годувальника, інше. Ніякий роботодавець навіть при найбільшому бажанні і можливостях не зможе забезпечити тих виплат і допомог, які надає Фонд. Це означає, що приховувати нещасні випадки не вигідно як для працівника, так і для роботодавця. 

Також відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві нещасний випадок, про який своєчасно не повідомлено керівника підприємства чи роботодавця потерпілого або внаслідок якого втрата працездатності настала не одразу, розслідується і береться на облік згідно з цим Порядком протягом місяця після надходження заяви потерпілого чи уповноваженої ним особи, яка представляє його інтереси (незалежно від строку настання нещасного випадку).

У 2018 році в Бережанському відділенні зареєстровано 6 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом. Це випадки, які трапились на комунальному підприємстві "Козлів комунальник" Козлівської селищної ради Козівського району, і Бережанській центральній районній комунальній лікарні м. Бережани, у ТОВ „Христина” м. Бережани, в Бережанській гімназії ім. Б.Лепкого м. Бережани, ТзОВ Бережанський завод "Керамік" м. Бережани, ТОВ Підвисоцький завод будівельних матеріалів с Підвисоке Бережанського району.

Вже за І квартал 2019 року сталося 2 нещасні випадки У ТОВ «Мрія сервіс». Розслідування одного з яких завершене, а щодо другого - проводиться розслідування. Також Фондом соціального страхування здійснюються соціальні виплати потерпілим на виробництві, з якими сталися нещасні випадки (ще з 1939 року). За період з 1 січня 2017 року по 1 квітня 2019 року потерпілим на виробництві Бережанським відділенням виплачено коштів на загальну суму 758,27 тисячі гривень.

Ю.Мандрицький, страховий експерт з охорони праці Бережанського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області

Бережанське бюро правової допомоги

БЕРЕЖАНСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БЕРЕЖАНСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Захисникам

Адреса і контакти

kg


  Адреса: вул. Банкова, 3, м. Бережани,
Тернопільська область, 47501

Телефон: (03548) 2-14-46

  Факс: (03548) 2-14-37

E-mail: 04058491@mail.gov.ua


Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

БЕРЕЖАНСЬКА МІСЬКА РАДА